info@mooi.nl

Privacy Policy

PRIVACYBELEID
De veiligheid van jouw gegevens is voor ons van groot belang. Daarom vertellen we je graag welke gegevens MOOI B.V. (MOOI) van je verwerkt, hoe en waarom we dat doen, welke maatregelen wij hebben genomen om jouw gegevens te beveiligen en wat je zelf kunt doen.

Wanneer is dit beleid van toepassing?
Alle gegevens die wij van je verzamelen via onze website of winkels vallen onder ons privacybeleid

Wie beheert je gegevens?
Je gegevens worden beheerd door MOOI en wij zijn dus verantwoordelijk voor het beschermen van jouw gegevens. Natuurlijk houden wij ons aan de geldende wet- en regelgeving en hebben/zullen wij onze verwerkingen aan(ge)meld(en) bij de daartoe aangewezen instantie(s).

Onze gegevens zijn als volgt:
Mooi BV
Maanlander 37
3824 MN Amersfoort (NL)
info@mooi.nl
KvK: 28116943
BTW: 818248749B01

Wat slaan we van je op en hoe komen we eraan?
We slaan lang niet in alle gevallen persoonsgegevens van je op, maar in sommige gevallen kan het zijn dat wij gegevens van je nodig hebben, bijvoorbeeld voor onze acties, persoonlijke aanbiedingen of onze MOOI Meegenomen Card.

Als je jonger bent dan zestien, mogen we pas gegevens van je verwerken als je toestemming hebt van je ouders of vertegenwoordigers. Sommige diensten zijn jammer genoeg alleen beschikbaar voor achttien jaar en ouder en kunnen we je vragen om een identiteitsbewijs.

We verwerken, onder andere, de volgende categorieën persoonsgegevens:
• Contactgegevens zoals: je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer
• Je geboortedatum
• Betalingsgegevens en betalingsgeschiedenis
• Bestelgegevens

Heb je een MOOI Meegenomen Card of ben je aangemeld voor onze nieuwsbrieven? Dan verwerken we ook persoonsgegevens die zijn verstrekt met betrekking tot het account of lidmaatschap, zoals:
• Je account of membership ID
• Identificatiegegevens voor je account, zoals een wachtwoord.
• Je aankoopgeschiedenis
• Je productvoorkeuren en interesses
• Of je updates wilt ontvangen, welke updates dat dan zijn en hoe je ze het liefst krijgt

Waar slaan we je gegevens op?
We slaan jouw gegevens op binnen de Europese Economische Ruimte (EER), maar we kunnen ze ook daarbuiten overdragen en (laten) verwerken. Deze overdracht wordt uitgevoerd in overeenstemming met de toepasselijke wetten en voor overdrachten buiten de EER gebruiken wij standaard contractbepalingen en waarborgen.

Wie heeft toegang tot jouw gegevens?
Jouw gegevens zijn beschikbaar binnen MOOI. Zo kunnen we jouw gegevens bij al onze vestigingen verwerken. We zullen je gegevens nooit voor marketingdoeleinden doorsturen, verkopen of ruilen aan/met derden buiten MOOI. Gegevens die worden doorgestuurd aan derden, worden alleen gebruikt zodat we je kunnen voorzien van onze diensten.

Persoonsgegevens die we doorsturen aan derden, mogen alleen gebruikt worden om jou te voorzien van de bovengenoemde diensten. Dat leggen wij ook vast in de (verwerkers-)overeenkomsten die wij met derden aangaan, net als de standaarden waaraan onze partners moeten voldoen.

Jouw gegevens kunnen worden doorgestuurd aan bedrijven om je adres te valideren, een bestelbevestiging te sturen, in verband met de levering van je bestelling, om je betaling te controleren, om je voorkeuren te kunnen bepalen, voor identiteits- en kredietcontroles en aan incassobureaus. Veel van deze bedrijven hebben (al) zelfstandige rechten of verplichtingen om jouw persoonsgegevens te verwerken, maar wij zullen altijd het minimum aan gegevens overdragen, tenzij jij iets anders vraagt.

Waarom gebruiken we je gegevens?
We gebruiken je gegevens voor marketingaanbiedingen, informatie-enquêtes en om je uit te nodigen voor evenementen. Daarvoor kunnen we, onder andere, berichten sturen te sturen via e-mails, social media en de post. Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, verzamelen we relevante informatie, bevelen we je producten aan, sturen we je herinneringsberichten en sturen we je gepersonaliseerde aanbiedingen. Daarvoor baseren we ons op wat je ons verteld hebt.

Daarnaast gebruiken we gegevens met betrekking tot bezoek van onze site en social media kanalen om onze uitingen, assortimenten en dienstverlening te verbeteren of om nieuwe winkels te plannen. Daarvoor hoeven we niet precies te weten wie je bent (en dat slaan we dus niet op), maar we willen wel graag weten waar je ongeveer vandaan komt hoe je over onze site en social media gesurft bent.

Als laatste gebruiken we jouw gegevens ter bescherming van jouw en onze belangen, bijvoorbeeld
voor schadepreventie door ervoor te zorgen dat de algemene voorwaarden worden nageleefd en om misbruik van onze diensten op te sporen en te voorkomen. We gebruiken je persoonsgegevens ook om veiligheidsredenen, bijvoorbeeld gegevens die door videobewaking zijn verkregen, om incidenten op te kunnen volgen en om strafbare feiten in onze winkels en online te voorkomen, onderzoeken en rapporteren.

Wat is de juridische grondslag voor de verwerking?
Je krijgt bericht van elke vorm van verwerking van je persoonsgegevens die we van je verzamelen, of wanneer we wettelijk of juridisch verplicht zijn om jouw persoonsgegevens te verstrekken. Daarbij zullen we je vertellen welke mogelijke gevolgen wij zien als je ervoor kiest dit niet te doen.

In principe zullen we je toestemming vragen om jouw gegevens te mogen verwerken. Hierdoor kunnen we je aanbiedingen doen die bij jou passen en je beter helpen in de winkel. Het kan ook zo zijn dat we je gegevens nodig hebben op basis van een overeenkomst, zoals wanneer je (online) bij ons bestelt. Heb je een klacht? Dan hebben we een gerechtvaardigd belang om je gegevens te bewaren zodat we antwoord te kunnen geven. Tot slot bewaren we gegevens om onze dienstverlening te kunnen verbeteren.

Je moet er wel rekening mee houden dat je na verwijdering geen gebruik meer kunt maken van je MOOI Meegenomen Card en dat we je geen persoonlijke aanbiedingen meer kunnen doen.

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?
We bewaren jouw gegevens zolang je een actieve klant bent, er een open geschil is of zolang als wij wettelijk verplicht zijn.

Wat zijn je rechten?
Recht op toegang:
Je kunt ons altijd vragen welke gegevens we van je bewaren en verwerken. Daarvoor neem je eenvoudig contact met ons op en wij mailen je een overzicht.

Recht op portabiliteit:
Je kunt ons vragen om jouw digitale gegevens in een leesbaar formaat over te dragen aan jou of een andere partij. Natuurlijk kunnen we alleen gegevens overdragen die je ons gegeven hebt.

Recht op correctie:
Kloppen je gegevens niet? Dan kun je ons vragen om ze te corrigeren. Dat doen we graag, omdat we je dan beter van dienst kunnen zijn. Als je onvolledige gegevens wilt aanvullen, kan dat ook.

Recht op verwijdering:
We zien je natuurlijk niet graag gaan, maar je hebt altijd het recht om ons te vragen je gegevens te wissen. In principe doen we dit meteen, maar er kunnen uitzonderingen zijn omdat er nog lopende zaken zijn die afgehandeld moeten worden. Zoals bijvoorbeeld:
• Je hebt contact met onze klantenservice over een lopende zaak. We kunnen je geen antwoord geven als we je gegevens gewist hebben
• Er staat nog een bestelling open. Zonder gegevens krijgen we je bestelling niet (meer) op de goede plek
• Je bent vergeten je factuur (volledig) te betalen, of we hebben de afgelopen vijf jaar een factuur uit handen moeten geven
• Er loopt een onderzoek of er misbruik van onze diensten is gemaakt
• We moeten je gegevens bewaren om te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving

Je moet er wel rekening mee houden dat je na verwijdering geen gebruik meer kunt maken van je MOOI Meegenomen Card en dat we je geen persoonlijke aanbiedingen meer kunnen doen.

Het recht om bezwaar te maken tegen verwerking op basis van een gerechtvaardigd belang:
Je kunt bezwaar maken tegen de verwerking van je gegevens op basis van een gerechtvaardigd belang. Wij zullen dan stoppen met het verwerken van je gegevens, tenzij we een zwaarwegender rechtsgrondslag kunnen aantonen of wanneer we, als gevolg van juridische claims, genoodzaakt te zijn om jouw gegevens te blijven verwerken.

Het recht om bezwaar te maken tegen direct marketing:
Je kunt bezwaar maken tegen direct marketing, met inbegrip van profielanalyse voor direct marketingdoeleinden. Daarvoor gebruik je de instructies onderaan onze nieuwsbrief

Recht op restrictie:
Je mag ons vragen om het verwerken van je gegevens te beperken als:
• Je bezwaar hebt gemaakt tegen verwerking op basis van een gerechtvaardigd belang. Wij beperken dan de verwerking totdat we dat belang kunnen verifiëren.
• Je hebt gemeld dat jouw persoonsgegevens in ons bestand incorrect zijn, beperken wij de verwerking totdat we dat kunnen herstellen.
• De verwerking onwettig is. Je kunt je verzetten tegen de verwijdering van je gegevens en in plaats daarvan vragen of we het gebruik beperken.
• Wij je gegevens niet langer nodig hebben, maar de persoonsgegevens voor jou nodig zijn om verdedigende juridische claims in te dienen.

Hoe kun je uw rechten uitoefenen?
We nemen gegevensbescherming heel serieus. Daarom kun je ons medewerkers altijd bereiken via Email en onze website. Wij beantwoorden je vragen graag.

Data Protection Officer:
We hebben een Data Protection Officer (functionaris voor gegevensbescherming) benoemd, om ervoor te zorgen dat we jouw persoonsgegevens continu op een open, accurate en legale manier verwerken. Je kunt contact opnemen met onze Data Protection Officer via info@mooi.nl met DPO als onderwerp.

Het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit:
Denk je dat wij jouw gegevens niet correct verwerken? Neem dan gerust contact met ons op. Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Updates van onze privacyverklaring:
Het kan voorkomen dat onze privacyverklaring moet worden bijgewerkt. De laatste versie van de privacyverklaring is altijd beschikbaar op onze website. We maken alle materiële wijzigingen aan de privacyverklaring bekend, bijvoorbeeld met betrekking tot het doel van het gebruik van uw persoonsgegevens, de identiteit van de Controller (beheerder) of uw rechten.

COOKIES
Een cookie is een klein tekstbestand dat op een computer of mobiele device wordt opgeslagen en dat bij volgende bezoeken wordt opgeroepen. Als je onze diensten gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent met het gebruik van deze cookies.

Hoe gebruiken we cookies?
We gebruiken permanente cookies om je gewenste startpagina op te slaan en om details op te slaan indien je “Mij onthouden” selecteert bij het inloggen.
We gebruiken cookies om jouw favoriete producten op te slaan.
We gebruiken sessiecookies als u gebruikmaakt van het productfilter en om te controleren of je bent ingelogd of een artikel in jouw winkelwagen hebt geplaatst.
Wij gebruiken zowel directe als indirecte cookies om statistische en gebruikersgegevens te verzamelen in geaggregeerde en individuele vorm in analysetools om onze site te optimaliseren en om jou te voorzien van relevant marketingmateriaal.
Sommige cookies van derde partijen zijn ingesteld door services welke op onze pagina’s verschijnen en waar we geen controle over hebben. Ze worden ingesteld door aanbieders van social media zoals Facebook en Instagram en hebben betrekking op het vermogen van gebruikers om content op deze site te delen, zoals aangegeven door hun respectievelijke symbool.
We gebruiken ook cookies van derden die cross-site tracking uitvoeren, zodat wij je marketingmateriaal in andere sites/kanalen kunnen geven.

Welke soorten persoonsgegevens verwerken we?
We verbinden je cookie ID alleen met persoonsgegevens die zijn verstrekt en verzameld met betrekking tot jouw account, of als je bent ingelogd, gebaseerd op ons gerechtvaardigd belang en naleving van onze algemene voorwaarden.

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?
Wij bewaren jouw cookies niet, dat doe je zelf en je kunt cookies eenvoudig via je browser verwijderen. Voor instructies over het hanteren en verwijderen van cookies, gebruik je de helpfunctie van je browser. Je kunt er voor kiezen om cookies uit te schakelen of om een bericht te ontvangen als er een nieuwe cookie wordt verzonden, maar zonder cookies kan het zijn dat je (delen van de site) niet (optimaal) kunt bereiken.