info@mooi.nl

FEITEN & FABELS ZONNEN

Het heerlijke zomerweer komt er weer aan! Je bikini of zwembroek kunnen weer uit de onderste plank van de kast gehaald worden. De zonnebrillen kunnen weer tevoorschijn komen en niet te vergeten natuurlijk het belangrijkste; de zonverzorging.

De zonverzorging wordt vaak vergeten. Het is altijd belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon. We hebben een aantal feiten en fabels over zonverzorging voor je op een rijtje gezet.

1         In de schaduw hoef ik me niet in te smeren, want ik zit niet in de zon

FABEL! Ondanks dat je in de schaduw zit is er nog sprake van UV-straling. Het is dus altijd belangrijk om je als nog goed in te smeren.

2         Een aftersun heb ik niet nodig, ik gebruik mijn bodylotion

FABEL! Een aftersun zal ervoor zorgen dat je langer bruin blijft, zal de vochtbalans herstellen en heeft een verkoelend effect.  De aftersun is dus zeker een must wanneer je in aanraking bent gekomen met de zon.

3         Om de twee uur moet ik mij opnieuw insmeren met zonnebrand

FEIT! Het is belangrijk om elke twee uur jezelf opnieuw in te smeren. Door bijvoorbeeld afdrogen, zweten of in aanraking komen met kleding zal de beschermlaag uiteindelijk verdwijnen.

4        Hoe hoger de factor is hoe minder vaak ik mij hoef in te smeren

FABEL! Een SPF geeft aan hoeveel keer langer je in de zon kunt blijven zonder te verbranden in vergelijking met wanneer je geen zonverzorging zou gebruiken. Het is echter wel altijd belangrijk om je elke twee uur weer in te smeren. De SPF staat ook in verhouding met hoeveel % van de straling wordt geabsorbeerd, hoe hoger de factor des te hoger het percentage bescherming is.

 

                                                         De technologie van Lancaster

Lancaster heeft meer dan 45 jaar ervaring in UV bescherming. Door de nieuwe technologieën biedt Lancaster een optimale bescherming van 100%, namelijk UVA + UVB + Infrarood + Zichtbaar Licht bescherming.  Uit onderzoek is gebleken dat UVA + UVB straling maar 10% van de totale straling bevat. De overige 90% komt van Infrarood & Zichtbaar Licht. Deze soorten straling trekken zelfs dieper in de huidlagen. De nieuwe technologie staat ook aangegeven op de verpakkingen van Lancaster.

 

                                                        Lancaster Sun Sport

Lancaster Sun Sport Invisable Mist mag door de textuur zelfs op de natte huid aangebracht worden!  De body mist zal geen witte strepen achterlaten en biedt een optimale bescherming. Wist je dat door het Tan Activator Complex in de bodyproducten van Lancaster je ook nog eens sneller bruint wordt?

Ben jij al helemaal klaar voor de zomer? Het duurt dan nog wel eventjes maar de producten van Lancaster kunnen natuurlijk het hele jaar door gebruikt worden.